Heinz

150 évvel ezelőttre nyúlik vissza a legendás Heinz ketchup története. Henry J. Heinz és szomszédjával 1869-ben alapította meg az amerikai Heinz Noble Company-t, mely azóta valódi szimbólummá vált. Henry J. Heinz volt az első, aki arra törekedett, hogy a termékei a tartósítószerektől, sűrítőanyagoktól, színezékektől, ízfokozóktól is mentesek legyenek. Henry J. Heinz úttörőnek számított az élelmiszerek minőségügyi kontrollja, illetve tisztasága területén is. Ő volt az egyik kezdeményezője annak az USA-törvénynek, mely 1906 óta az élelmiszerek minőségügyi előírásait tartalmazza és szabályozza. 

Henry J. Heinz azt vallotta, hogy tökéletes termékeket csak olyan tiszta környezetben lehet előállítani, melyben a dolgozók is elégedettek, és ezért mindent meg is tett. Például a nők, akik kézzel dolgozták fel a termékeket, hetente egyszer ingyenes manikűrben részesültek. Az öltözőkbe folyó vizet vezettek be, mely ekkor még luxusnak számított!  Heinz az elsők között volt, aki bevezette a fizetett szabadságot, az úgynevezett éves dolgozói piknikeket, és üzletét családbarát vállalkozásként vitte.

Mind a mai napig kiváló minőség, tradíció és innováció jellemzi a Heinz Corporation-t, mely a termékek színvonalában és népszerűségében töretlenül megjelenik, nem meglepő tehát a Heinz termékek népszerűsége a vendéglátóhelyek és a lakosság körében.